Wat is Goodyear welted ?

Charles Goodyear Jr patenteerde een machine om schoenen te maken met een methode met een extra lange levensduur en, nooit een om zijn eigen trompet te blazen, noemde het de Goodyear Welt.

De rand verwijst naar een strook leer die rond de omtrek van de bovenkant van de schoen op de binnenzool is genaaid. De buitenzool wordt vervolgens aan de rand genaaid, in tegenstelling tot direct aan het bovendeel te worden bevestigd zoals de Blake-steekmethode. 

De holte gecreëerd door de rand tussen de binnenzool en de buitenzool is gevuld met kurk, een ander natuurlijk product dat isolatie, bescherming en comfort biedt: terwijl u de schoen draagt, maakt de kurkvuller een indruk van uw voet, zoals traagschuim. Dit biedt ongeëvenaard comfort en ondersteuning in vergelijking met goedkopere productievormen.

Elke stap van deze methode moet worden uitgevoerd door zeer bekwame ambachtslieden. Het is tijdrovend en duur, maar de voordelen zijn duidelijk:

We maken onze schoenen naast schoenenbedrijven die duurder verkopen, maar we zijn trouw gebleven aan onze belofte om kwalitatief hoogstaand schoeisel te produceren tegen een redelijke prijs.

 

Een reactie achterlaten

CLOSE

Categories

Merken

  • No product brands exist.

Product tags

Add to cart
× Heb je een vraag?