Kwaliteit

Een relatief hoge prijs en een designerlabel garanderen niet noodzakelijk schoenkwaliteit. Hieronder hebben we enkele tips opgenomen voor het kaf van het koren te scheiden

Quality

Het schoenmaken kan tot 390 stappen omvatten. Het kost een aantal schoenmakers en veel tijd om een schoen te voltooien. Gekwalificeerde schoenmakers worden goed gecompenseerd voor hun inspanningen en er worden extra kosten gemaakt voor premium schoenmaterialen. Hierdoor zijn kwaliteitsschoenen duur. Het spreekt echter vanzelf dat goedkope schoenen gemaakt van goedkope materialen lang niet zo goed gemaakt zijn.

 

De binnenkant van de schoen geeft de algehele kwaliteit aan

Hoe kun je een kwaliteit herenschoen onderscheiden van een goedkope zonder hun slijtage in de tijd te vergelijken? Helaas kan de kwaliteit van de schoen voor het ongetrainde oog moeilijk zijn om onmiddellijk vast te stellen. Te veel van de details die een kwaliteitsschoen vormen, zijn aan de binnenkant te vinden en zijn daarom op het eerste gezicht onzichtbaar. Is het vulmateriaal tussen de zolen gemaakt van vilt en kurk, of is het gemaakt van goedkoop karton, stukjes rubber of zaagsel? Hoe dik is de vullaag? Een met chroom gelooide rand is veel duurzamer dan een met plantaardig gelooide rand. Is de rand gemaakt van geverfd synthetisch materiaal in plaats van leer? Zelfs het goodyear-welted-label is geen onfeilbare garantie voor de kwaliteit van herenschoenen. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat een fabrikant de term “Goodyear-welted” kan gebruiken, zelfs als de schoen eigenlijk gewoon aan elkaar is gelijmd. Dit is een ongelukkige maas in de wet die af en toe wordt gebruikt om onwetende klanten te misleiden.

Qualtity Shoe

Er kunnen zelfs subtiele, hoewel significante verschillen in kwaliteit zijn tussen schoenen die eigenlijk Goodyear-welted zijn. Bijvoorbeeld, zal een kwaliteitsschoen voorzien zijn van draad gecondenseerd met pek? Op deze manier behandelde draad houdt de naadgaten goed afgesloten. Bovendien voorkomt het hechtende effect van de steek dat de naad ontrafelt als een deel ervan beschadigd raakt. Gewaxte draad kan ook worden gebruikt om hetzelfde effect te bereiken. Er zijn ook verschillende klassen threads. Wanneer gestikt op de schoen, is gedraaide draad stevig en veilig ingebed in het bovendeel van de schoen, terwijl gevlochten draad, een meer flexibele variëteit, alleen op het bovendeel rust en daardoor kwetsbaar blijft voor slijtage.

Het herkennen van schoenkwaliteit kan een ontmoedigende taak lijken. Gelukkig zijn er een paar handige vuistregels die je kunt gebruiken om een kwaliteitsschoen te identificeren. Als u deze gebruikt, hoeft u niet te wachten op tijd om het te vertellen.

 

Een hoge prijs is geen garantie voor schoenkwaliteit

De eenvoudigste maar minst betrouwbare manier om de kwaliteit van herenschoenen te herkennen, is door de vermelde prijs van een schoen te controleren. Als het gaat om designer schoenen, vergeet dan niet dat u betaalt voor de merknaam. Hoge prijzen voor niet-designer schoenen kunnen een kwaliteitskenmerk zijn. Soms zijn herenschoenen van hetzelfde materiaal heel anders geprijsd. In dit geval is de hogere prijs van één paar te wijten aan de relatief grotere hoeveelheid handarbeid die betrokken is bij het schoenmaken. Dit betekent niet noodzakelijk dat het eindproduct van een hogere kwaliteit is.

Quality welt

Kijkend naar de striemen van een herenschoen, kan dit ook aanwijzingen geven over de algehele kwaliteit van de schoen. Als de schoen van een hoge of zeer hoge kwaliteit is, is de rand bijna onzichtbaar. Op dit soort schoenen omcirkelt de rand de hele schoen één keer; de twee sterke, dunne uiteinden van de rand liggen op elkaar zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn na afwerking. Kwaliteitsschoenen hebben nauwkeurig gestikte naden. De draden van deze naden zijn geknoopt en met de hand gesneden, waardoor hun uiteinden volledig onzichtbaar zijn.

 

Een zichtbare gelijmde naad is een teken van slechte kwaliteit

Er is nog een manier waarop je de rand kunt gebruiken om de schoenkwaliteit te herkennen. Gebruik je duimen om het bovendeel weg te duwen; als de schoen echt Goodyear-welted is, zullen een paar stiksteekdraden zichtbaar zijn. Als u in plaats daarvan een gelijmde naad ziet, kunt u deze als een teken van inferieure kwaliteit beschouwen. Als u, zelfs bij het uitoefenen van druk, geen lasdraaddraden of een gelijmde naad ziet, dan is uw herenschoen van een zeer hoge kwaliteit – het is Blake-gestikt of gebouwd met een perfect geplaatste binnenzool en een zeer strakke stiksteek.

CLOSE

Categories

Merken

  • No product brands exist.

Product tags

Add to cart
× Heb je een vraag?