Klassieke soorten herenschoenen

Eenvoudig en elegant of opzichtig gedecoreerd, met een groot en krachtig of slank, compact gevoel: alle schoenen die tegenwoordig bestaan, zijn afkomstig van een paar basistypen.


De meeste klassieke herenschoenen zijn in de 19e eeuw in verschillende Europese modehoofdsteden ontworpen. De aanzet: de opkomst van de eerste modebladen en een soort competitie tussen Europese schoenmakers tussen 1880 en 1889. De gecreëerde schoenentypes hebben de tand des tijds doorstaan, hoewel ze, in overeenstemming met trends, kleine wijzigingen hebben aangebracht in de jaren. Klassieke soorten herenschoenen omvatten veterschoenen (oxford, derby, blucher, budapester, herenlaarzen), schoenen met gesp (monniksband) en instapschoenen (instappers, mocassin, bootschoen).

De productie van klassieke herenschoenen is doordrenkt van traditie

Als het gaat om het productieproces achter deze hoogwaardige herenschoenen, is eersteklas leer onmisbaar. Uit de geschiedenis van de schoenen blijkt dat de constructie en productie van schoenen door de jaren heen nauwelijks zijn veranderd: het ambacht is nog steeds doordrenkt van traditie. Schoenverzorgingsregimes en schoengerichte kledingvoorschriften zijn ook grotendeels ongewijzigd gebleven. In termen van hun uiterlijk, bieden klassieke schoenen esthetiek een echte lust voor het oog. Ondertussen bogen hun interieurs op hoogwaardige materialen die gezonde voeten ondersteunen door te zorgen voor een optimale pasvorm van de schoen.

Soorten schoenen:

Classification

Classificatie

Klassieke soorten herenschoenen verschillen niet alleen van elkaar qua uiterlijk, maar ook qua sluiting en decoratie.

Classification

Oxford

Volgens de legende hebben de studenten van Oxford College deze schoenen gepopulariseerd in het midden van de 19e eeuw. Tegenwoordig worden ze beschouwd als het meest elegante type herenschoen.

Oxford

Oxford

Derby

De grote financiële expert André Kostolányi was een liefhebber van derbyschoenen. Hij was niet alleen. Legioenen derby-fans maken dit comfortabele en elegante model tot een van Europa’s meest geliefde schoenen.

Derby

Derby

Blucher

Naast de derby heeft de blucher ook open vetersluiting. De naam van deze laatste verwijst naar een vroegere Pruisische veldmaarschalk; tegenwoordig is de blucher een belangrijk onderdeel van de landelijke kledingkast van de heer.

Blucher

Blucher

Men’s Boots

De ur-dandy Beau Brummel maakte ze beroemd in de 19e eeuw. Sindsdien is het onmogelijk om mannenmode voor te stellen zonder mannenlaarzen. Ze bieden speciale bescherming tegen koud en vochtig weer en een extreem hoog comfort.

Men’s Boots

Men’s Boots

Moccasin

Hoewel ze waarschijnlijk bij de meeste mensen bekend staan als traditionele Indiaanse schoenen, zijn mocassins ook een onmisbaar onderdeel van de herenmode van de 21e eeuw. Mocassins imponeren met hun hoge draagcomfort – zolang je niet te ver hoeft te lopen.

Moccasin

Moccasin

Loafer

Voor degenen die graag casual gekleed zijn in hun vrije tijd en die schoenen waarderen die gemakkelijk aan te trekken zijn, is er geen betere herenschoen dan de loafer. En wie kan beter de trend volgen dan studenten?

Loafer

Loafer

Boat Shoe

Bootschoenen zijn niet alleen thuis op het water; sinds de jaren tachtig veroveren ze ook droog land. Niet verwonderlijk, aangezien deze vrijetijdsschoenen extreem licht en comfortabel zijn.

Boat Shoe

Boat Shoe

Monk Strap

De monniksband is een schoen voor de onconventionele man. De gespsluiting daagt conventies van conservatieve stijl uit – deze opmerkelijke schoen polariseert de mening.

Monk Strap

Monk Strap

Budapester

Dit model, genoemd naar de stad van oorsprong, is een oude favoriet onder de schoenmakers van Boedapest. Het is echter niet helemaal nauwkeurig om naar de budapester te verwijzen als een mannenschoenmodel – het lijkt meer op een speciaal soort laatste.

Budapester

Budapester

Buckled Shoes

Verbogen schoenen vertegenwoordigen extravagantie en individualisme, en ze zeker polariseren mening. De monniksband is een goed voorbeeld van dit type schoen.

Buckled Shoes

Buckled Shoes

Lace-up Shoes

Veterschoenen zijn extreem populair: ze zijn het meest voorkomende type schoen. De bekendste soorten veterschoenen zijn de oxford, de derby en de blucher.

Lace-up Shoes

Lace-up Shoes

Slip-on Shoes

Lichtgewicht en gemakkelijk aan te trekken, deze schoenen zijn een favoriet voor vrijetijdskleding. De meest voorkomende soorten slip-on schoenen zijn instappers, mocassins en bootschoenen.

Slip-on ShoesSlip-on Shoes

CLOSE

Categories

Merken

  • No product brands exist.

Product tags

Add to cart
× Heb je een vraag?