De processen

1. Klikken (Snijden)

Dit is de naam die wordt gegeven aan het snijden van de lederen delen van het bovenwerk van de schoen. De naam “klikken” is afgeleid van de ruis die wordt gemaakt wanneer het mes van het leer wordt verwijderd wanneer dit met de hand wordt gedaan.

2. Sluiten

“Sluiten”is waar de verschillende secties van het bovenwerk van de schoen aan elkaar zijn genaaid. Er worden in dit stadium veel operaties uitgevoerd. De dikte van het leer wordt bijvoorbeeld “afgeschoven” (verkleind) om volume te voorkomen en de randen van het leer worden gekleurd, geschroeid of gevouwen om het uiterlijk te verbeteren.

3. Blijvend

Het bovenwerk van de schoen wordt over de “laatste” getrokken en aan de binnenzool bevestigd aan de teen, de zijkanten en de zitting. Voordat ze gaan zitten, worden de bovendelen in een speciale ruimte “gewogen” (geconditioneerd) om voldoende vocht te geven om het leer in de vorm van de laatste te laten vormen.

4. Naaien in rand

De “rand” is een strook leer dat aan de bovenkant en de binnenzool is vastgenaaid en waaraan de zool ook zal worden gehecht. Omdat welted schoenen aan elkaar worden genaaid, in plaats van gelijmd, kunnen vakmensen ze demonteren en repareren.

5. Sole Stitching

Deze handeling hecht de zolen aan de striemen. De zolen zijn gestikt, met behulp van twee afzonderlijke draden, voor maximale sterkte.

6. Rand trimmen

De randen van de zolen zijn in vorm gebracht voordat ze kunnen worden gekleurd. Dit is een zeer bekwame operatie die “uit de vrije hand” wordt uitgevoerd. Later zullen ze worden geboend, gestreken en gepolijst.

7. Zoolkleuring

De enige bodems zijn ook gekleurd en gepolijst. Deze worden gestempeld en gereden om extra details in een later stadium toe te voegen.

8. Burnishing / Dressing

De uiteindelijke polijstbewerkingen, verband- en polijstbewerkingen zijn zeer tijdrovend en moeten volledig met de hand worden uitgevoerd.

CLOSE

Categories

Merken

  • No product brands exist.

Product tags

Add to cart
× Heb je een vraag?